Behandelwijze

Energetische anatomie

Het lichaam bestaat uit aders en organen oftewel 'meridianen' en 'chakra's. Bij elke ader waar bloed doorheen stroomt bevindt zich een meridiaan van energie. Deze zorgt ervoor dat het bloed goed circuleert en de bloedcellen hun functie goed uitvoeren.

Deze zg. chakra's en meridianen veroorzaken gemiddeld een halve meter licht rond ons lichaam. Deze ronde verlichting om ons heen wordt in de volksmond 'aura' genoemd en is tegenwoordig met een infrarood camera goed zichtbaar. Deze energielichaam kan men behandelen met handoplegging. Het is erg belangrijk dat het energie lichaam gezond blijft. Elke blokkade in de energielichaam veroorzaakt een ziekte of blokkade in ons fysieke-, emotionele-, mentale en/of spirituele lichaam.

Fysiek herstel

Een energiebehandeling kan op het fysieke lichaam zorgen voor ontspanning. Te veel stress en daarmee te strak gespannen spieren, kunnen zich ontspannen na een behandeling met energie doordat het zenuwstelsel als het hormoonstelsel aan het werk worden gezet om de spanning af te voeren.

Emotionele balans

Een energiebehandeling op het emotionele lichaam zorgt ervoor dat we onze emoties in balans kunnen brengen, situaties kunnen relativeren en in het groter perspectief kunnen plaatsen. Als je met elkaar bespreekt wat je dwars zit, word je bewust van bijvoorbeeld herhalende patronen, zelfondermijnende gedachten of gevoelens, negatieve ervaringen.

Mentale weerbaarheid

In gesprek met elkaar onderzoeken samen naar wat de reden is waardoor het lijkt dat je telkens in cirkels aan het lopen bent. Wat is daarbij jouw beeld van de wereld? Welke overtuiging(en) en gedrag horen daarbij? Het is niet de bedoeling om de gedachten en overtuigingen te bestempelen als 'goed' of 'fout'. Het is wat het is en accepteren dat dit ook een deel van je is zorgt ervoor dat je mentaal tegen een stootje kan.

Spirituele inzichten

Door alle bovenstaande facetten met elkaar te bespreken en te luisteren naar je lichaam, vormt zich een beeld van jouw spirituele gezondheid. Het is zelfs mogelijk om vanuit dit beeld jouw unieke talent op te maken en ermee aan de slag te gaan. Zo gezegd; jouw reden om hier op aarde te zijn.