Veelgestelde vragen

Wat is een energetische behandeling?

De energetische geneeskunst is waarschijnlijk een van de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. De therapie is erop gericht om de balans te herstellen in de levensenergie van de cliënt. De energetische therapeut werkt in het energieveld van de cliënt en kan op basis van waarnemingen gevolgtrekkingen maken over de specifieke lichamelijke en geestelijke toestand van de cliënt

Wat doet een energetische therapeut?

De therapeut kan het energieveld voelen of zien. Zo kan de therapeut bepalen of en waar er sprake is van disharmonie. Door energietoevoer in het meridianenstelsel (ook wel energetisch omloopsysteem genoemd), gelegen in het fysieke lichaam, wordt de energiestroming in het gehele lichaam weer op gang gebracht. Door het weghalen van negatieve en/of overtollige energie wordt de balans in het energetische omloopsysteem weer teruggebracht.

Wat kan ik verder verwachten?

Het werkterrein van de energetische therapeut is de cliënt inzichten te geven ten aanzien van het persoonlijk proces zodat de cliënt de mogelijkheid krijgt tot bewustwording en persoonlijke groei. De behandeling door de energetische therapeut kan preventief, curatief en palliatief zijn. De energetische therapeut behandelt de cliënt met acute of chronische klachten.